archiv
Zdraví
Nejnovější články
Je drahý (nebudu vám nic nalhávat :-) ), zdravý, voňavý (pro všechny kokosofanatiky doporučuji)…ale co s ním??
Téměř cokoliv, opravdu...
V kuchyni je vhodný jak do sladkých, tak do slaných receptů.
Můžete na něm smažit, použít ho do orientální kuchyně, při pečení, připravovat na něm palačinky, neb...
celý článek
| Andrea Tomanová
2014.02.06
Vcelku nedávno (přesto, že se pěstují již přes 4000 let), jsem narazila na semínka šalvěje hispánské (salvia hispanica) neboli semínka CHIA („čia“).
Nejprve jsem na semínka připomínající sezam koukala s nedůvěrou- jsou významným zdrojem proteinů, Omega 3 mastných kyselin, vlákniny, antioxidantů...
celý článek
| Andrea Tomanová
2014.01.31
Naši předkové nepili minerálky, nekupovali si potravinové doplňky na pročištění a detoxikaci a přesto nemívali takové zažívací potíže jakými dnes trpíme my. Tajemství se skrývá v jejich skladbě stravy. V jednoduchosti je krása a oni jedli jen to, co si sami vypěstovali – bez chemie. Z obilnin se na polích velm...
celý článek
| Admin
2013.11.19
V drogerii si dnes člověk musí připadat jako u chladicího boxu někde v potravinách. Pleťová mléka, jogurty a dokonce i másla nejsou žádným novým objevem. Bambucké máslo patří k těm drogistickým výrobkům, které si mažeme na tělo v naději, že bude mít lepší kvalitu.
Bambucké máslo je produkt ze semen stromu Shea t...
celý článek
| Darina Adámková
2013.07.23
Dobré fungování ženského těla je z velké míry podřízeno hormonům estrogenům. Jejich rovnováha zodpovídá nejen za sexuální zdraví ženy, ale z velké části také za stav naší pleti, náladu a vůbec chuť do života. Mimo jiné mají také vliv na naše zdraví, protože ochraňují srdce před kardiovaskulárními chorobami, sn...
celý článek
| Martina Limbergová
2013.07.22
Stévie dorůstá výšky zhruba kolem 50 cm, má malé zelené lístky a drobné bílé květy. Původem pochází z Jižní Ameriky, kde ji už v dávných dobách používali místní kmeny. A k čemu? Mimo jiné například k slazení maté. Stévie totiž obsahuje sladivé látky, které jsou 30x sladší než bílý řepný cukr. Extrakt z některý...
celý článek
| Martina Limbergová
2013.07.12
stránka:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 51
- 52
- 53
- 54
- 55
- 56
- 57
- 58
- 59
archiv
celý článek
| Martina Limbergová
2019.06.07