reklama 5 v magazínu pro ženy

Nepřehlédněte

Jak a kolik lze ušetřit na povinném ručení?

 
celý článek | Admin | přečteno: 30068x 2019.11.26

Jak na interiérové stínění

 
celý článek | Admin | přečteno: 30124x 2017.01.16

Čtenářský deník, díl 10.

 
celý článek | Meridene | přečteno: 30092x 2016.06.24

newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Letní grilování: Menu z grilu 3.díl

 
 

Grilované krevety

Na 4 porce potřebujete:

  • 0,5 krevet
  • 3-5 lžic olivového oleje
  • 3-5 lžic medu
  • 3-5 lžic sójové omáčky
  • 3 stroužky česneku
  • Šťáva z jedné limetky
  • Sůl, pepř

Pokud máte čerstvé krevety (jsou tmavé našedlé barvy), musíte je nejdříve omýt, zbavit je krunýře a nejlépe i tmavého střívka, které se nachází v horní části těla. Koupíte-li předvařené krevety (jsou oranžovo-růžové), ušetříte si práci s jejich loupáním. Připravené krevety osolte, opepřete a naložte na malou chvíli do marinády, kterou připravíte smícháním olivového oleje, utřeného česneku, sójové omáčky, medu a limetkové šťávy. Poté je zprudka opečte na grilu na rozpálené pánvi Wok. Nemáte-li tuto pánev, můžete krevety vyskládat přímo na grilovací rošt, ale nechte je grilovat opravdu jen malou chviličku z každé strany. Obzvláště předvařené krevety by se rychle vysušily a přišly o svou chuť. Ihned servírujte, například se zeleninovým salátem.

Losos na grilu s medem

Na 4 porce potřebujete:

  • 4 porce filé z lososa
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 4 lžíce dijonské hořčice
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžíce hnědého cukru
  • Sůl, pepř

Nejdříve si připravte směs, kterou budete potírat lososa. Rozehřejte v kastrolku máslo s cukrem a medem, přidejte ke směsi olej, sójovou omáčku a hořčici. Lososa opepřete, osolte a potřete olejem. Na rozpálený gril položte porce lososa kůží dolů a na horní stranu rozetřete připravenou směs. Zhruba po 6 minutách lososa otočte a nechte dalších asi 5 minut grilovat. K lososu se výborně hodí například salát z nových brambor, bramborová kaše nebo třeba těstovinový salát.

Grilovaný ananas

Na 4-6 porcí potřebujete:

  • 1 větší zralý ananas
  • 1 ½ hrnku cukru
  • 1 lžička mleté skořice

Připravit grilovaný ananas je snadné. Čerstvý ananas oloupejte, vykrojte z něj tvrdý střed a nakrájejte plod na plátky. Ty obalte ve směsi cukru a skořice. Pokládejte na středně rozpálený gril a grilujte zhruba 5 minut z každé strany metodou přímého grilování. Podávat můžete jen tak samotné, se šlehačkou nebo se zmrzlinou, záleží na vaší chuti.

 

Inspirujte se i našimi dalšími recepty: Letní grilování: Menu z grilu 2.díl

 

| přečteno: 30093x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: grilování, recepty na gril

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Buďte štíhlejší a zdravější díky zelené kávě

Klasickou kávu zná jistě každý a ví, co si pod ní představit. Víte ale, co je zelená káva a proč se o ní v poslední d...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2014.07.21 | přečteno: 30136x

Víte, jaké zvolit spodní prádlo pod společenské šaty?

  Pokud vyrážíme na ples, do divadla nebo na jinou slavnostní událost, důležitý je výběr spodního prádla pod spo...
 
celý článek | Admin | 2018.03.30 | přečteno: 30142x

Naservírujte si zdravé stravování a potraviny online

I vy toužíte začít žít zdravěji? Zdravé stravování a zdravé potraviny stojí na začátku změny, která vás čeká. K tomu je ...
 
celý článek | Nina Albertová | 2019.04.28 | přečteno: 30116x

Netradiční Vánoce v exotice

Chcete zažít netradiční Vánoce v zahraničí? Chcete strávit vánoční svátky na pláži u moře?  Pokud i vy pa...
 
celý článek | Petra Zápotočná | 2017.10.26 | přečteno: 30283x
 

Portál pro ženy