Nepřehlédněte
Chraňte při náročném sportu své kolenní klouby pomocí ortézy na koleno
newsletter
Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek
Pudinkový trifle
Původní podoba dezertu trifle je maličko odlišná od té, kterou nejčastěji děláme dnes. Původní trifly měly množství částí. Skládaly se z pudinku, ovoce, piškotu , želé a šlehačky, přičemž všechny části na sebe byly vzorně navrstvené. Když řeknete trifle dnes, je jím v podstatě myšlen libovolný postupně vrstvený dezert. Servíruje se nejčastěji ve velké skleněné míse, nebo v menších skleničkách, kde můžeme obdivovat jeho různobarevné „pruhy“.
Náš pudinkový trifle Vám nabídne tu nejjednodušší variantu rychlé dobroty, na jejíž přípravu doma vždycky něco najdete.
Co budete potřebovat?
- 1 pytlík oblíbeného pudinku
- 0,5l mléka + kapku navíc
- 2-3 lžíce cukru (já jsem použila cukr třtinový)
- 250ml smetany KE ŠLEHÁNÍ
- 1 bílý jogurt (cca 150g)
- cca 200g sušenek
- 150g čokolády nebo čokoládových tyčinek
Co s tím vším?
Pudink si připravíme podle návodu – do menšího kastrůlku nalijeme půl litru mléka a zahříváme. Vedle si do hrnečku nasypeme pudinkový prášek a cukr, zalijeme mlékem a pořádně prošleháme, aby zmizely všechny hrudky. Jakmile mléko dosáhne bodu varu (musíme ho dobře hlídat, moc rádo rychle utíká), odstavíme ho z plotny a sladké pudinkové mléko do něj za stálého míchání vlijeme, až pudink zhoustne.
Do vysoké mísy vlijeme celou smetanu a vyšleháme do pevna. Přidáme k ní jogurt a šleháme znovu, dokud se nespojí. Nachystáme si asi čtyři hrnky, nebo menší misky, skleněné. Na dno všech hrnečků vložíme část sušenek, přelijeme horkým pudinkem, překryjeme nadrobno nakrájenou čokoládou, následně dáme vrstvu smetany s bílým jogurtem. Vrstvy klademe stále dál na sebe, až než jsou skleničky plné, poslední vrstva by měla být ale pudink nebo smetana. Povrch můžeme ozdobit strouhanou čokoládou, oříšky nebo třeba mátou.
Poslat článek
Tisk
Štítky: