reklama 5 v magazínu pro ženy

Nepřehlédněte

Vše, co potřebujete vědět o botulotoxinu

 
celý článek | Admin | přečteno: 14055x 2017.02.06

Vracíte nalezené?

 
celý článek | Meridene | přečteno: 13149x 2014.05.12

Side - jedna z perel Turecké riviéry

 
celý článek | Martina Limbergová | přečteno: 14010x 2014.08.15

newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

reklama 6 v magazínu pro ženy

Pudinkový trifle

 
Pudinkový trifle

Původní podoba dezertu trifle je maličko odlišná od té, kterou nejčastěji děláme dnes. Původní trifly měly množství částí. Skládaly se z pudinku, ovoce, piškotu , želé a šlehačky, přičemž všechny části na sebe byly vzorně navrstvené. Když řeknete trifle dnes, je jím v podstatě myšlen libovolný postupně vrstvený dezert. Servíruje se nejčastěji ve velké skleněné míse, nebo v menších skleničkách, kde můžeme obdivovat jeho různobarevné „pruhy“.

 

Náš pudinkový trifle Vám nabídne tu nejjednodušší variantu rychlé dobroty, na jejíž přípravu doma vždycky něco najdete.

 

Co budete potřebovat?

-          1 pytlík oblíbeného pudinku

-          0,5l mléka + kapku navíc

-          2-3 lžíce cukru (já jsem použila cukr třtinový)

-          250ml smetany KE ŠLEHÁNÍ

-          1 bílý jogurt (cca 150g)

-          cca 200g sušenek

-          150g čokolády nebo čokoládových tyčinek

 

 

Co s tím vším?

Pudink si připravíme podle návodu – do menšího kastrůlku nalijeme půl litru mléka a zahříváme. Vedle si do hrnečku nasypeme pudinkový prášek a cukr, zalijeme mlékem a pořádně prošleháme, aby zmizely všechny hrudky. Jakmile mléko dosáhne bodu varu (musíme ho dobře hlídat, moc rádo rychle utíká), odstavíme ho z plotny a sladké pudinkové mléko do něj za stálého míchání vlijeme, až pudink zhoustne.

Do vysoké mísy vlijeme celou smetanu a vyšleháme do pevna. Přidáme k ní jogurt a šleháme znovu, dokud se nespojí. Nachystáme si asi čtyři hrnky, nebo menší misky, skleněné. Na dno všech hrnečků vložíme část sušenek, přelijeme horkým pudinkem, překryjeme  nadrobno nakrájenou čokoládou, následně dáme vrstvu smetany s bílým jogurtem. Vrstvy klademe stále dál na sebe, až než jsou skleničky plné, poslední vrstva by měla být ale pudink nebo smetana. Povrch   můžeme ozdobit strouhanou čokoládou, oříšky nebo třeba mátou.

 

2013.01.03 | Sabina Stehnová | přečteno: 14655x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky:

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Čtení nad zlato

Jste zarytí knihomolové nebo se četbě spíš vyhýbáte? Nebo jste nárazoví čtenáři, kteří jeden měsíc přečtou tři knihy ...
 
celý článek | Mgr. Daniela Krejčí | 2014.10.28 | přečteno: 13223x

Na sport není nikdy pozdě

"Na sport není nikdy pozdě" ,tuhle větu prohlásila moje kamarádka už mezi dveřmi. Tvářila se jako chytrá ho...
 
celý článek | Martina Kysilková | 2014.10.24 | přečteno: 14170x

Materiály se vzory mají v interiéru obrovský potenciál. Využijte jej

Vzory na materiálech, jako jsou například tapety, závěsy, koberce, přehozy či dekorační polštářky, jsou často podce...
 
celý článek | Jana Brandtlová | 2020.09.11 | přečteno: 1363x

Blízkost bez intimity

Otevřete zavřené dveře komunikace s partnerem, ať se k vám vrátí spokojený sexuální život a problémy odejdou. ...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2013.08.05 | přečteno: 13804x
 

Portál pro ženy