newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Tipy, jak stylizovat ložnici na sklonku léta a přivítat v ní krátké podzimní dny

 
Tipy, jak stylizovat ložnici na sklonku léta a přivítat v ní krátké podzimní dny

Končící léto má jednu výhodu. Konečně se totiž budete moci nerušeně vyspat po celou noc a nebudete se budit horkem. Protože podzim s sebou přináší krátké dny a nižší teploty, je nutné přizpůsobit tomu také svou ložnici. Jak připravit místnost, ve které usínáte, spíte a každé ráno se probouzíte, na chladné podzimní dny a noci?

 

Útulná postel a měkké přikrývky? Ano, prosím

Při přípravě ložnice na nadcházející chladné měsíce začněte u té hlavní části – tedy u manželské postele. Letní povlečení vyměňte za podzimní a nezapomeňte přidat chlupaté polštáře, teplé deky a přehozy. Čím lákavěji a útulněji bude postel vypadat, tím lépe. Na první pohled totiž bude patrné, že hlavní úlohou ložnice je kvalitní a ničím nerušený spánek v pohodlí. Volbu barevné palety přizpůsobte svému vkusu a barvám v ložnici.

                                                                    Zdroj foto: New Africa / Shutterstock.com

Nezbytná péče o matraci pro lepší spánek

Kromě povlečení ale bude nutné věnovat péči také tomu, na čem spíte. Zaměřte se tedy na to, v jakém stavu je vaše matrace. Kdy jste ji naposledy čistili a převraceli? Pokud je to již nějakou dobu, vrhněte se na úklid matrace okamžitě při převlékání povlečení. Její vysávání a převracení vám nezabere mnoho času a výsledek pocítíte hned, jakmile večer ulehnete do postele. Právě vaše matrace má totiž největší vliv na to, jak se vám v noci spí, zda se budíte celí rozlámání nebo vás trápí bolesti krční páteře a zad hned po probuzení.

Moderní dekorace do ložnice patří

Abychom se nezaměřovali pouze na postel, musíme zmínit i další předměty, které by v podzimním dekoru ložnice neměly chybět. V prvé řadě na vašem nočním stolku, skříňkách a stěnách určitě mají své místo moderní dekorace. Vsaďte na takové, co budou souviset s podzimem a zároveň nenaruší vzhled a styl ložnice.

                                                                   Zdroj foto: Pixel-Shot / Shutterstock.com

Příjemné osvětlení navodí tu správnou atmosféru

Kromě dekorací nezapomeňte ani na příjemné osvětlení, kterého docílíte stolními lampičkami a případně i vkusně použitými LED pásky okolo šatní skříně. V ložnici není nutné mít ohromný zdobený lustr. Dávejte přednost spíše tlumenějším světlům a žárovkám se žlutým světlem. Příliš mnoho světla v ložnici těsně před usnutím by totiž mohlo narušit tvorbu melatoninu a vás by čekala neklidná noc, během níž byste se neustále budili.

Proměňte svou ložnici v útulnou místnost plnou chlupatých polštářů, měkkých dek a nerušivého tlumeného osvětlení. Nezapomeňte na péči o matraci a převlečení povlečení na vaší manželské posteli. Od věci není ani zaměřit se na pořízení, a následné rozmístění, moderních dekorací, které pomohou vaši ložnici proměnit v tu pravou oázu klidu a odpočinku. Čím dříve ložnici proměníte do podzimního stylu, tím dříve si budete užívat nerušeného odpočinku.

 

2022.08.23 | Lea Kubová | přečteno: 30139x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: bydlení domov domácnost ložnice nábytek

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Kult družiček

Když jsem se poprvé zmínila, že toužím mít družičky na svatbě, dívali se na mě jako na blázna. Ale proč ne? Vždyť nem...
 
celý článek | Zuzana Ditzelová | 2014.03.30 | přečteno: 30066x

Jak dostát novoročního předsevzetí pro rok 2021 a zdravě zhubnout?

Patříte-li mezi skupinu lidí, kteří si pravidelně dávají nějaká ta novoroční předsevzetí, možná pro nadcházející rok zvo...
 
celý článek | Lea Kubová | 2021.01.05 | přečteno: 30096x

Slevové kódy šetří váš čas i peníze

Nakupování přes internet dnes už většina z nás bere jako naprostou samozřejmost a mnozí si bez něj neumí život a...
 
celý článek | Kateřina Pořízová | 2017.04.25 | přečteno: 30238x

Lepší vrabec v hrsti než holub na střeše

Během posledních pěti let vzrostl počet pořadů o vaření o více než sto procent. Supermarkety a hypermarkety se předhá...
 
celý článek | Admin | 2017.02.28 | přečteno: 30170x
 

Portál pro ženy