reklama 5 v magazínu pro ženy

Nepřehlédněte

Buchta ke kávě za 5 minut?

 
celý článek | Monika Holemá | přečteno: 30162x 2013.05.07

Hikkaduwa aneb ta pravá exotika na Srí Lance

 
celý článek | Martina Limbergová | přečteno: 30254x 2018.02.27

MÓDNÍ LÉTO

 
celý článek | Veronika Verbichová | přečteno: 30166x 2014.07.21

newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Úplně české americké lívance

 
Úplně české americké lívance

Mám palačinkové děti. Myslím, že během jejich krátkého života už jsme doma nasmažili tisíce palačinek. Proto jsem vděčná za jakoukoliv obměnu. Nedávno jsem narazila na recept na „americké lívance“ a teprve dnes jsem měla prostor a odvahu na to, tento recept vyzkoušet :).

 

 

A musím říct, že to dopadlo překvapivě dobře, příprava je snadná, rychlá a nezbyl ani jediný.

Co budete potřebovat??

  •          6 lžic oleje
  •          400 ml mléka
  •          2 vejce
  •          Špetka soli
  •          300g hladké mouky
  •          3 lžičky prášku do pečiva
  •          a 4 lžíce cukru (na barvě nezáleží ;))
  •          tuk na smažení (my máme nejraději máslo)
  •          a něco na lívance (sirup, marmeládu, šlehačku, ovoce….)

Nejdříve si odvážíme a důkladně smícháme suché suroviny. Poté v jiné nádobě ušleháme (doporučuji mixerem) vejce s olejem a mlékem (já přidávala v tomto pořadí, i když je to asi jedno). Přidáme suchou směs a důkladně zamícháme. Vznikne vláčné těsto, které necháme chvilinku odpočinout (5 minut bohatě stačí).

Mezi tím si rozpálíme pánev (případně lívanečník) a nachystáme máslo na vymazávání, (já si kousek napíchnu na vidličku a před každým lívancem jím pánvičku potřu). Smažím na pánvičce všechny lívance. Mám doma chlapy s velkými ústy, lívanečníku je pro ně škoda. Tohle těsto je báječné, hladké a přitom pevné. Krásně a pravidelně se rozlije do takové velikosti, jak vám vyhovuje. Smaží se hodně rychle, je třeba tu ideální teplotu vychytat (možná na to padne ten první „testovací“ kousek). Smažíme dozlatova. Na pánvičce krásně vyběhnou. Obracet můžete v momentě, kdy začnou na povrchu praskat bublinky, to už je těsto natolik pevné, že se při obracení nerozlije.

Servírovat je můžete s tím, co máte rádi, co třeba horké lesní ovoce, čerstvě ušlehaná smetana a strouhaná čokoláda ;). Nejlepší jsou ještě teplé!

2014.02.24 | Andrea Tomanová | přečteno: 30123x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: lívance americké lívance recept na lívance

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Jak ochránit svou pleť před mrazem?

Na to, že je konec listopadu, jsou teploty venku ještě docela příznivé. Mrazivé zimní dny se ale stejně nezadržitelně bl...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2014.11.26 | přečteno: 30117x

Máte doma alergika? Měli byste zkusit parní čištění

Alergeny, které mohou vyvolat astma, jako je pyl, zvířecí mazlíčky, plísně a roztoči, se usazují  bez překážek v in...
 
celý článek | Nina Albertová | 2021.05.23 | přečteno: 30079x

Jakými radami se řídit?

Žijeme v době přemíry informací, které nás často zahlcují a matou. Zkuste si do do vyhledávače na internetu zadat lib...
 
celý článek | Mgr. Daniela Krejčí | 2014.11.23 | přečteno: 30110x

Maminko, opravdu nosí dárky Ježíšek?

…je jedna z otázek, kterých se jako rodiče možná trošku obáváme. A přitom vlastně není proč. Rada psycholo...
 
celý článek | Kateřina Pořízová | 2015.12.10 | přečteno: 30157x
 

Portál pro ženy