newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

MINT Market Brno 36: Designové nákupy v Mosilana Hubu

 
MINT Market Brno 36: Designové nákupy v Mosilana Hubu

Originální, krásné, nadčasové. A taky lokální a ekologické. Takové jsou nákupy na MINT Marketu Brno. A Brňané do dobře ví. Proto se už těší na jejich šestatřicátý ročník 18. května v Mosilana Hubu na Křenové 19. Místo se změnilo na Mosilanu z původně plánované Tržnice Brno. Tentokrát tam na ně čeká 80 stánků s těmi nejvybranějšími značkami.

 

Kromě parádních designových kousků přímo z rukou výrobce si zákaznici odnesou tentokrát i něco navíc. „Naše trhy dlouhodobě podporují zodpovědný přístup k nákupům i životnímu prostředí. Víme, že bez recyklace a omezování odpadu to nejde. A svou troškou přispějeme i my. Každý, kdo přijde ke stánku Lovemusic a vyplní krátký dotazník, si může odnést plátěnou nákupní tašku Konec igelitek v Čechách. Nebo si ji koupí v našem e-shopu,“ vysvětlil ředitel festivalu a zakladatel módní značky Lovemusic Zbyněk Hanko.

 

 

Úctu k přírodě mají i ostatní prodejci na MINT Marketech. A lidem nabízí například ekologickou kosmetiku. Stejně jako Romana se svou značkou Přírodno. „Trhy znám díky své předchozí práci. Nadchnuly mě. A proto jsem se tentokrát rozhodla předvést i svůj vlastní projekt. Návštěvníci se mohou těšit na přírodní kosmetiku od lokálních značek. Přivezu i svíčky ze sojového vosku nebo zero waste produkty,“ řekla Romana.

Kdo potřebuje spíš doplnit svou skříň, podívá se po stáncích s oblečením, doplňky či šperky. Například po značce Namäkko. „Na květnový MINT Market se už intenzivně připravuji. Chystam se prodávat radost do ženských šatníků - letní šaty, romantické a hravé sukně a doplňky,“ uvedla Petra Oťahelová z Namäkko.

 

 

Na trzích miluje tu atmosféru. „Úžasné je to množství lidí, které zajímá autorská tvorba. Ukazuje mi to, že má práce má smysl. S ostatními tvůrci vytváříme prostor pro změnu v přístupu k módě a designu,“ dodala Oťahelová.

MINT Markety totiž neznamenají jen prodejní trhy. Ale také zábavu, dobré jídlo a pití a skvělou hudbu. Tentokrát se o ni postará dvojice Dj´s Al Safarie a Marthy. Pobavit se a nakoupit může přijít úplně každý. Festival je bezbariérový a vstup je vždy zdarma. „Jsme z Nového Jičína a Brno jsme si díky festivalu zamilovali. Setkáváme se na něm se skvělými lidmi,“ prohlásil Miroslav, který v květnu dorazí se svou značkou Eeroplane. Miluje letadla a poznáte to i na jeho tričkách. „V květnu si připomínáme konec II. Světové války. Jako novinku proto přivezeme trička s letadly z tohoto období,“ dodal Miroslav.

Přijďte se podívat, pobavit a třeba i nakoupit. Kdy a kam? MINT Market Brno 36 se koná už tuto sobotu 18. 5. 2019 v Mosilana Hub, Křenová 19 od 11:00 do 18:00.

 

 

2019.05.15 | Admin | přečteno: 30085x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: trhy Brno ekologické lokální designéři MINT Market

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Designové samolepky na zeď

Potřebujete oživit jednotvárný interiér vašeho domu nebo bytu? Zařídily jste si nový obývák, ale pořád máte pocit, že...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2014.05.08 | přečteno: 30138x

Recenze knihy Smrtelný hřích: Násilí na dětech je nejhorším zločinem

Markéta Harasimová vydala letos na jaře další novinku s názvem Smrtelný hřích. Tentokrát jde o psychologický román, kter...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2021.07.22 | přečteno: 30362x

Voda - elixír života a co jste o ní možná nevěděli

Voda, v tomto krátkém slově se ukrývá nejbohatší a nejdůležitější složka všech živých organismů. Mnozí ví, že voda pokrý...
 
celý článek | Jana Brandtlová | 2022.12.18 | přečteno: 30105x

I malá zahrádka může být permakulturní

Také na malém záhonku nebo v truhlíku si můžeme pěstovat zdravou zeleninu bez chemických postřiků. Pár jedlých keřů n...
 
celý článek | Vendula Králová | přečteno: 30090x
 

Portál pro ženy