newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Lockdown a dekorativní kosmetika

 
Lockdown a dekorativní kosmetika

Zajímavá otázka, nad kterou se pravděpodobně vůbec nezamýšlíte. Buď make-up používáte, i když je právě lockdown nebo se nosí roušky, nebo jej nepoužíváte vůbec, anebo jen někdy. Z nového průzkumu na toto téma ovšem vyplynulo, že téměř polovina českých žen během pandemie omezila používání dekorativní kosmetiky.

 

Po odeznění lockdownu se postupně ženy k líčení vrátily, přesto se ale dvě třetiny z nás nyní líčí méně než v minulosti.

Na rozdíl od kosmetiky stoupl zájem o domácí oblečení

Vtipná, nicméně zcela jasná skutečnost. Lockdown mnoho žen odsunul z pracovišť do domácího prostředí, a tak jsme se začaly zabývat spíše tím, co budeme doma nosit, abychom se cítily pohodlně, a přitom se nám i dobře pracovalo. Odborníci sice zdůrazňují, že správné pracovní naladění souvisí i s tím, že vylezete z postele a převlečete se z pyžama, dříve než usednete k notebooku, ale upřímně, která z nás si k tomu ještě obleče bílou halenku, pouzdrovou sukni a boty na jehlách?

                                                                

Po odeznění nejhoršího období se, opět poměrně z logiky věci, začaly ženy ke svému zkrášlování vracet. Ovšem u celých 66 % dotazovaných žen se snížila pravidelnost i intenzita líčení.

Vlastní zkušenost s produktem

Poměrně zajímavé je, že ačkoli ženy od líčení upustily, o to víc začaly sledovat různé tutoriály „jak na správné líčení“ od nejrůznějších influencerek a bloggerek. Přitom podle jejich rad a návodů se řídí pouhá 2 % žen. Takže vliv toho, co najdete na internetu, je ve skutečnosti minimální.

                                                                

Pro Češky je jednoznačně nejdůležitější vlastní zkušenost s tím kterým produktem, a to také ovlivňuje nákupy v drogeriích. Významnou roli hraje také možnost vyzkoušet si produkt na prodejně, ta ovlivňuje nákupní chování u celých 15 % žen.

Dokonce právě nemožnost osobního testování patří mezi hlavní důvody, proč většina českých žen nenakupuje dekorativní kosmetiku na internetu, ačkoli on-line nákupy v jiných oblastech spotřebního zboží u dramaticky rostou.

Přírodní kosmetika ve stínu. Proč?

Další poněkud překvapivé zjištění je, že většina českých žen nemá zkušenosti s přírodní kosmetikou. A protože jsme při výběru líčidel prý velmi konzervativní, jen jedna třetina z nás se během pandemie naučila používat produkt, který se v našich kosmetických taštičkách a kufřících dříve nevyskytoval.

Je zvláštní, že přes všechnu propagaci a snahy vrátit se k přírodě, u kosmetiky to stále neplatí. Zvyk je zkrátka železná košile a mnoho žen odrazuje nejen nemožnost vyzkoušení si produktu, ale též vyšší pořizovací cena.

                                                                

A proč se vlastně tímto tématem zabýváme? Inu, s velkou pravděpodobností se nám blíží další lockdown nebo jiná poměrně razantní opatření, a tak vás chceme povzbudit ke zkoušení nových věcí. Každá změna nás někam posouvá, i pokud jde o takovou zdánlivou banalitu, jako je změna odstínu růže na tváře nebo přechod k přírodnímu matujícímu séru. Vyzkoušejte a uvidíte. Třeba zrovna narazíte na nějaký poklad, který budete používat s radostí dalších pár let.

                                                                

Nouzová opatření nejsou jen o nudě, jsou právě o nových příležitostech a změnách.

Tak s chutí do toho a udělejte si svůj život pestřejší, ať už nás čeká cokoliv.

                                                                

2021.11.28 | Jana Brandtlová | přečteno: 30114x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: make-up líčení lockdown kosmetika dekorativní kosmetika přírodní kosmetika výběr kosmetiky online nákupy

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Lehká strakatá mlska nejen na víkend

Také milujete lehké dezerty? Takové, které vás po jejich konzumaci nevyřadí ze hry na celé odpoledne, ale udělají pou...
 
celý článek | Kateřina Pořízová | 2015.05.30 | přečteno: 30130x

Pampeliška

Někdy si nás minulost najde a někdy je to naopak. Jako dneska u mě. Je mi z toho hezky. Usmívám se a vzpomínám na tu ...
 
celý článek | Beáta Matyášová | 2013.06.09 | přečteno: 30220x

Náhražky s hubnutím nepomáhají

Náhražky cukru nepřinášejí to, co slibují. Jejich konzumace by přeci měla přinášet požitek pojídání sladkostí bez násled...
 
celý článek | Jana Brandtlová | 2023.08.19 | přečteno: 542x

Kurkuma v hlavní roli: Připravte si detoxikační kúru

Kurkuma je znovuobjevený poklad, který se používá v Indii již více než 2 000 let, a to dokonce k rituálním účelům. ...
 
celý článek | Jana Brandtlová | 2022.03.19 | přečteno: 30186x
 

Portál pro ženy