reklama 5 v magazínu pro ženy

Nepřehlédněte

spinning

 
celý článek | Aneta Vlkanová | přečteno: 30223x 2014.01.25

Zdravé sebevědomí

 
celý článek | Darina Adámková | přečteno: 30137x 2013.06.28

Buďte štíhlejší a zdravější díky zelené kávě

 
celý článek | Martina Limbergová | přečteno: 30150x 2014.07.21

newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Červený samet

 
Červený samet

Dnes vám představím recept pro trošku odhodlanější cukráře…

Red Velvet je cukrářským pojmem hlavně v Americe. Dort v jasně červených barvách obsahující podmáslí, máslo, vejce, mouku, kakao….
Není v něm nic nedobrého :-)

 

U nás doma je velice oblíbený, příprava je relativně snadná, v určité fázi připomíná trošku alchymii, zbyde po něm hora špinavého na červeno obarveného nádobí, ale rozhodně to stojí za to!!

Dnes se dortové formě nevyhneme, takže si ji v úvodu poctivě vymažeme a vysypeme.
(Já vysypávám jen boky, na dno si vystřihnu kolečko z pečícího papíru)

Co bude potřeba?

·         250g hladké mouky

·         2 lžíce kakaa

·          malá zarovnaná lžička soli

-vše prosejte do jedné misky a důkladně smíchejte

·         120g změklého másla

·         200g cukru krupice (v originálním receptu je cukru i víc než 2x více)

·         2 vejce

-ušleháme v jiné misce do pěny a přidáme moučnou směs

·         250ml podmáslí

·         lžička červeného potravinářského barviva (používám gelové, dalo by se použít i rozmíchané práškové, v Americe dokonce barví těsto i červenou řepou)

 

-přidáme do těsta a zamícháme

Teď je čas na tu alchymii!!

·         lžička jedlé sody

·         lžička octa

-do skleničky nalijeme ocet a přidáme sodu, poté co vypění, nalijeme do těsta a důkladně promícháme.

 

Těsto přeložíme do pečící formy a dáme do trouby na 175°C. Pečeme asi 30 minut. Po upečení propícháme špejlí a necháme vychladnout. Nakrájíme na pláty a zbytek je jen na vás.

Dá se použít krém klasický máslový, z mascarpone, tvarohový… Potáhnout marcipánem, polít čokoládou, nebo jen potřít krémem. Zdobit ovocem.

S chutí do toho :-) 

2014.02.05 | Andrea Tomanová | přečteno: 30203x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: Red velvet červený samet červený dort recept na dort

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Zabouchli jste si dveře? Nezoufejte, pomoc je blízko

Stačí malá chvilka nepozornosti nebo hloupá souhra náhod a najednou můžete marně stát před vlastními dveřmi. Bez klíčů a...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2019.05.07 | přečteno: 30131x

Dojetím...

O tom, že emoce neskutečně ovlivňují naše životy, není pochyb. Někteří z nás je dávají najevo více, jiní méně. Zajíma...
 
celý článek | Kateřina Pořízová | 2014.12.17 | přečteno: 30339x

Chcete pěstovat potraviny, které podpoří vaši imunitu? Vsaďte na tyto tři rostliny!

Současná situace nám nedává moc možností, jak trávit čas mimo svůj domov. Spousta z nás kvůli opatřením nechodí ani do p...
 
celý článek | Nina Albertová | 2020.04.20 | přečteno: 30120x

Není smrádek, jako smrádek

Jsem netolerantní… a ani se za to moc nestydím, opravdu nesnáším zápach, ať ten co produkují hygienu zanedbáva...
 
celý článek | Andrea Tomanová | 2014.03.28 | přečteno: 30130x
 

Portál pro ženy