newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Cestování po východní Moravě – co stojí za vidění?

 
Cestování po východní Moravě – co stojí za vidění?

Když se řekne východní Morava, každému se primárně vybaví něco jiného. Zlínsko a Luhačovicko, Slovácko, Kroměřížsko a Valašsko. To jsou jednotlivé mikroregiony, které tvoří právě oblast východní Moravy. Každý z nich má své kouzlo a každý z nich má svou typickou památku, či zajímavost, která stojí za vidění.

 

 

Zlínsko a Luhačovicko se může pochlubit největšími moravskými lázněmi s nezaměnitelnou architekturou Dušana Jurkoviče. Ve Zlíně byste ale také našli industriální architekturu inspirovanou Tomášem Baťou, děti si zde zamilují Zoo a zámek v Lešné a dospělí si doslova vychutnají návštěvu Vizovické likérky Rudolfa Jelínka. Jestliže by vás lákaly krásy Slovácka, těšit se můžete na území žítkovských bohyní, zámek Buchlovice nebo hrad Buchlov. Nebo byste raději viděli poutní místo Velehrad, či na Archeoskanzen Modrá? Nebo projížďku po Baťově kanálu?

Na Kroměřížsku určitě nevynechejte samotnou Kroměříž, město, o kterém se povídá, že je perlou ze Seznamu UNESCO, líbit se Vám ale bude také výlet na Svatý Hostýn. Kdo by se zajímal o židovskou kulturu, určitě by neměl vynechat Holešov, nebo Koryčany. A Valašsko? To snad nemusíme ani představovat. Nádherná příroda Beskyd s velkým množstvím rozhleden a turistických tras. Dřevěný kostel Panny Marie Sněžné z roku 1754 můžete objevovat ve Velkých Karlovicích, které jsou samy o sobě vyhledávanou lokalitou turistů, spoustu návštěvníků ale láká jedno z nejkrásnějších přírodních koupališť Moravy – tzv. „Český Balaton“ v Karolince.

Možností a tipů a na výlet je spousta, ať už chcete jet s partnerem, partou přátel, nebo s dětmi. Každý si najde to své. Především rodiny s dětmi asi ocení příležitost ukázat svým dětem něco nového, třeba je i něčemu zajímavému naučit a hlavně jim vymyslet zábavu, která je bude bavit.

Zaujalo Vás v každém mikroregionu něco a přemýšlíte, jak to co nejlépe skloubit? Pak máme jednoduchý tip. Za jeden den všechno nestihnete, vyrazte tedy na prodloužený víkend a zvolte ubytování tak, abyste měli nejlepší výchozí bod. Jestliže jste stejně jako my vyhodnotili, že tím je Zlín, pak naším tipem je Wellness penzion Amenity, představující jednu z nejlepších možností ubytování ve Zlíně. Nabízí ubytování v krásných, moderně zařízených a útulných pokojích s vlastním sociálním zařízením a ranní výbornou snídaní. Kdo by těch zážitků ještě neměl dost, jistě ocení možnost si přímo v budově zajít na masáž, nebo relaxovat do whirpoolu. Milovníky saunování jistě uspokojí nabídka saun od Finské, po parní a pro regenraci unavených nohou můžete využít také Kneippovu cestu. Nebo raději chcete jen tak posedět v místní kavárně s výbornou kávou a domácím zákuskem?

Zlín je nejen krajským městem, ale jak to tak vypadá, může se stát i jistým středobodem všech výletníků a turistů. Sám o sobě je krásnou lokalitou s velkými možnostmi zábavy, ale jestliže k němu přičteme i jeho okolí, nebudete vědět, kam se podívat dřív.

 

Image courtesy of dan / FreeDigitalPhotos.net

2014.07.21 | Admin | přečteno: 30095x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: Cestování; východní Morava; tipy na výlet

 
archiv

Nejzajímavější články

 

(Ne)známá a zajímavá fakta o Halloweenu

Jelikož letos si děti o Halloweenu nevyrazí po okolí ve strašidelných maskách a hrůzu nahánět mohou maximálně tak svými ...
 
celý článek | Jana Brandtlová | 2020.10.26 | přečteno: 30284x

Pavla (35 let): Ve snu se stále topím. Co to znamená?

Několik posledních měsíců se mi vrací ten stejný sen, ve kterém se topím a nemůžu se dostat nad hladinu a nadechnout se....
 
celý článek | Jana Brandtlová | 2021.05.05 | přečteno: 31040x

Tipy pro bleskové uvolnění a harmonizaci těla i mysli

Spokojenému životnímu stylu v rovnováze a štěstí se věnuje mnoho knížek, webových stránek či seminářů a workshopů. Je to...
 
celý článek | Jana Brandtlová | 2021.11.15 | přečteno: 30231x

Nestárnoucí české stavebnice, které budou bavit i vaše děti

Jsou hračky, které prostě nestárnou. Bavily nás, někdy už i naše rodiče a budou bavit i naše potomky. Právě mezi ně p...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2015.11.20 | přečteno: 30395x
 

Portál pro ženy