newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Be:šik aneb buďte šik v botanické zahradě

 
Be:šik aneb buďte šik v botanické zahradě

Pokud jste si mysleli, že botanická zahrada vám nemůže nabídnout nic víc než jen potěšení z rostlin, jste na omylu. Když se spojí prostředí rozkvetlé zahrady v srdci Prahy se skupinou talentovaných nadšenců, vznikne akce, která vám kromě přírodní poetiky přinese také zábavu, inspiraci a možná i pár nových kousků do vašeho šatníku. 

 

 

Motto: „Šik jsou ti, kteří neskrývají své špatné stránky.“ 
Módní návrhářka Diane von Furstenberg

Chcete-li si „dobít baterky“ a vybrat si nějaký zajímavý doplněk pro sebe či své blízké, určitě přijměte mé pozvání na akci be:šik v Botanické 2014, která se koná v neděli 8. června 2014 v Botanické zahradě přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy v ulici Na Slupi poblíž Karlova Náměstí.

Nápad zorganizovat akci, která by přiblížila tvorbu mladých a začínajících tvůrců, vznikl v hlavě grafičky Terezy Kupkové. Be:šik není její první počin, organizací obdobných akcí se zabývá již šest let. Tato práce Terezu nadchla natolik, že se před třemi lety rozhodla odstartovat svůj vlastní samostatný projekt.

Proč zvolila prostředí botanické zahrady, ptala jsem se Terezy, když podobné akce se obvykle konají na náměstích či náplavkách? „K tomu došlo šťastnou shodou okolností,“  odpovídá organizátorka Be:šik a vysvětluje: „V době, kdy jsem pro be:šik hledala vhodné prostory, jsem se vydala do  botanické zahrady na výstavu kaktusů. A právě tam jsem se zcela náhodou setkala se spolupracovnicí ředitele zahrady. Slovo dalo slovo a projekt be:šik zakotvil v tomto nádherném prostředí, ze kterého jsou prodejci naprosto nadšeni.“ Není tedy divu, že letos botanická zahrada přírodovědecké fakulty hostí prodejní výstavu be:šik již potřetí a ani do budoucna na tom organizátorka nechce nic měnit.

A na co se tedy můžete těšit? V rámci akce nabídne své výrobky 35 prodejců z Česka i Slovenska. Nakoupit zde budete moci oděvy pro muže i ženy, doplňky včetně brýlí či kabelek, chybět nebude ani celá řada šperkařů. Sama organizátorka představí vlastní značku šperků a oblečení ToPotěší. Rozhodně byste neměli minout ani stánek značky Anna Anna, s originálním  malovaným oblečením pro ženy, které u kupujících slaví každoročně velký úspěch. Hravou módu pro děti nabídne značka Baby olé. Hladové nasytí občerstvení Bistra FRESH a znavení si budou moci odpočinout na originálních kartonových sedácích Kartoons a pytlích Lenoch.

Pokud tedy hledáte program na neděli, určitě zavítejte 8. června do botanické zahrady v ulici Na Slupi (Pozor, neplést s botanickou zahradou v Troji!), kde si nejen příjemně odpočinete, ale setkáte se zde rovněž s mladými nadšenými tvůrci, díky jejichž výrobkům budete šik i vy.

Rostlinomilce jistě potěší, že ve stejný termín se v zahradě koná také Výstava kaktusů a Výstava masožravých rostlin. Proto hurá do botanické za módou, designem, zábavou a přírodou!

 

Fotografie k článku poskytla organizátorka akce Tereza Kupková.

2014.06.02 | Klára Hrdá | přečteno: 30026x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: botanicka zahrada; akce; značka

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Podvod jménem Xenergie?

Také se vám to už stalo? Zazvoní zvonek, vy vyjdete ven a před dveřmi naleznete dva slušně oděné občany s příjemným r...
 
celý článek | Mgr. Petra Králová | 2014.06.06 | přečteno: 30079x

Výhody vestavěných kuchyňských spotřebičů

Jednou z důležitých otázek, kterou si při zařizování nové kuchyně nebo rekonstrukci té staré musíme položit, je podoba k...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2015.02.28 | přečteno: 30154x

Ruku v ruce

  Vodíte se rádi s partnerem ruku v ruce? Žmouláte si dlaně každou chviličku? Nebo jdete každý raději sám a ...
 
celý článek | Zuzana Ditzelová | 2014.07.09 | přečteno: 30097x

TIPY NA VÁNOČNÍ DÁRKY PRO NĚJ

Stále nevíte, co nadělit k Vánocům mužské části rodiny a přátel? Připravili jsme pro vás pár skvělých tipů na dárky, kte...
 
celý článek | Lea Kubová | 2019.12.11 | přečteno: 30288x
 

Portál pro ženy