newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Skryté okno: Pavučina lží a temných tajemství, která vás vtáhne do děje

 
Skryté okno: Pavučina lží a temných tajemství, která vás vtáhne do děje

Rachel Abbottová patří mezi spisovatele, na jejichž nové knihy se vždy velmi těším. A nezklamala mne ani její nejnovější kniha s názvem Skryté okno, která vyšla v nakladatelství Mladá fronta na přelomu roku. Opět jsem při čtení byla vtažena do děje hned na prvních stránkách a s napětím sledovala jeho pokračování až do samotného závěru.

 

Nebezpečná pavučina lží, kterou je těžké rozplést

Natalie Grayová přišla o manžela při jeho tragické srážce s autem. Oporou v těžkých chvílích pro ni byl Ed Cooper, manželův kolega policista a také nejlepší kamarád. Časem se do něj zamilovala a po roce a půl se k němu přestěhovala i se svou patnáctiletou dcerou Scarlett. Jenže jednoho dne náhodou přišla na to, že má Ed možná i svou stinnou stránku, která by mohla znamenat vážné nebezpečí pro její dceru. Aby ji ochránila, odstěhují se společně do pronajatého bytu. To ovšem ani netuší, že tím svou dceru a sebe také vystavila daleko většímu nebezpečí.

Scarlett situaci s rozchodem matky a Eda těžce nese, protože jej má ráda a vůbec nechápe, co se děje. Na mámu se zlobí, ale zároveň se jí snaží nepřidělávat další starosti. Proto, když přijde na stopu tajemství, které nový dům skrývá, nesvěří se matce, ale pátrá na vlastní pěst. Přivede ji to do riskantních situací, ze kterých nemusí vést cesta ven. Na stejnou stopu se dostává i šéfinspektor kriminálky Tom Douglas. Ten vyšetřuje sebevraždu mladé dívky, která se zřejmě zapletla s velmi nebezpečnými lidmi. Postupně se odkrývá pavučina zločinů, které jsou s životem hlavních hrdinů spjaty víc, než by si ještě nedávno uměli představit.

Napětí dávkované od začátku do konce

Thriller Skryté okno je čtivou knihou, která se podle mého autorce opět povedla. Děj řešící ožehavé téma sexuálního zneužívání dětí dobře odsýpá, postav je akorát na to, aby se v nich čtenář dobře vyznal, nechybí mezi nimi oblíbený šéfinspektor Tom Douglas a jeho sympatická kolegyně inspektorka Becky Robinsonová. I když je už v druhé polovině knihy celkem jasné, kdo je zločinec, závěr stejně překvapí. Pro ty, kteří mají rádi napínavé detektivní příběhy s rychlým spádem a zajímavým tématem, bude jistě tato kniha příjemným počtením.

O autorce:

Rachel Abbottová pochází z anglického Manchesteru a původně měla k psaní daleko. Pracovala jako systémová analytička a založila si vlastní firmu zajišťující interaktivní obsah. Že umí skvěle psát a navíc ji to velmi baví, zjistila náhodou, když se jednu zimu kvůli sněhovým závějím nemohla pár týdnů dostat z domu. Naštěstí pro nás čtenáře se této své objevené zálibě začala naplno věnovat a vydala už několik skvělých psychothrillerů, které se ihned staly světovými bestsellery. U nás zatím vyšly knihy Spi sladce, Nezvěstná, Ohrožená, Zabij mě znovu a Skryté okno, všechny vydalo nakladatelství Mladá fronta.

 

2018.03.20 | Martina Limbergová | přečteno: 30089x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: kniha Rachel Abbottová Skryté okno thriller recenze

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Vše, co potřebujete vědět o botulotoxinu

Připadáte si při pohledu do zrcadla zamračeně nebo utrápeně a je vaše pleť nevyhlazená? Možná si zasloužíte odstranit...
 
celý článek | Admin | 2017.02.06 | přečteno: 30281x

Flirt dance – neškodné posílení sebevědomí nebo zničující dřina s překvapivými výsledky?

  Je všeobecně známým faktem, že ženám tanec sluší a svědčí, leč o jeho prospěšnosti a pozitivních účincích ...
 
celý článek | Lucie Martináková | 2013.03.11 | přečteno: 30173x

Je úplná rovnocennost mezi pohlavími správná?

Již léta vzduchem sviští pojmy jako je genderová válka, feminismus či emancipace žen. Ale kam až můžou dojít? Jaké js...
 
celý článek | Lucie Martincová | 2014.07.31 | přečteno: 30086x

Co sbalit na dovolenou? Nezapomeňte na deskové hry

Konečně je tady léto a čas dovolených. Také se už nemůžete dočkat, až se budete toulat po horách, objevovat krásy cizích...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2023.07.06 | přečteno: 788x
 

Portál pro ženy