newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Objevte kouzlo macerátů v nové řadě voňavých Bio olejů

 
Objevte kouzlo macerátů v nové řadě voňavých Bio olejů

 

Nechte se hýčkat tou nejlepší péčí, kterou stvořila sama příroda.

 

Objevte tajemství a kouzlo macerátů

Představujeme novou řadu pleťových a tělových olejů té nejvyšší kvality, které jsou vyrobené luxusní metodou macerace z tradičních bylin.

Co to je macerát?

Macerování bylinek v oleji, máslech či alkoholu je již stovky let nedílnou součástí příprav hojivých mastí všech bylinkářek. Jedná se o typ extrakce, kdy je bylina naložena do kvalitního Biomásla či oleje po dobu několika týdnů. Aktivní a účinné látky bylinky přejdou do tuku, ten je přefiltrován a vznikne tak luxusní macerát. V PURITY VISION® sáhli po vysoce kvalitních olejích: Bio Slunečnicovém, Bio Jojobovém a Bio Arganovém. Všechny oleje jsou lisované za studena a tím neztrácí žádné ze svých účinných látek.

Slunečnicový olej je ceněný pro své zvláčňující účinky a vysoký obsah vitaminu E, který hluboce vyživuje a regeneruje pokožku. Pro maceraci je slunečnicový olej používán odnepaměti.

Jojobový olej pomáhá s normalizací pokožky. V suché pleti udržuje Jojoba vlhkost a zabraňuje dalšímu vysušování. U mastící se pleti omezuje vyšší činnost mazových žláz, díky čemuž dochází k normalizaci pH pokožky.

Výhodou Arganového oleje je vysoký obsah vitalizujících látek, jako jsou esenciální mastné kyseliny, karoteny a vitamín A a E, které mají příznivý účinek na zdraví a vzhled pokožky.

Jaký je rozdíl mezi macerátem a esenciálním olejem?

Jedná se o dva rozdílné procesy extrakce. Při výrobě esenciálního oleje se používá parní destilace. Do ní se z byliny extrahují pouze malé molekuly a látky rozpustné ve vodě, které může pára na sebe navázat. Získaný esenciální olej je silný koncentrát a nemusí být pro citlivé jedince či děti vhod. Při maceraci se pro extrakci používá tuk, do něj se extrahují vetší molekuly a látky rozpustné v tucích. Výsledný produkt je jemnější a komplexnější než esenciální oleje. Obsahují například flavonoidy (silné antioxidanty) a glykosidy, které jsou moc těžké pro parní destilaci.

Jemná nedráždivá vůně bez použití chemie

V PURITY VISION® nepoužívají žádné umělé parfemacevůně získané pomocí macerace v kombinaci s jemnou vůní olejů či másel žádný chemický koktejl nenahradí.

Jak macerované Bio oleje používat?

Každá bylina má svoji jedinečnou vůni a účinky vycházející z lidových tradic. Bylinky byly pečlivě vybírány tak, aby sedly opravdu každému poupátka Růže Damašské pro suchou pleť, Vanilkové lusky pro zralou pleť, květy Levandule lékařské a taktéž i květy Měsíčku lékařského pro citlivou pleť a pokožku miminek i dospělých. Zamilujete si je jako pečující pleťové oleje, jsou vhodné i na odličování a skvěle se hodí na odstranění očního make-upu, jelikož nedráždí jemné oční okolí.

TIP: Pleťové oleje doporučujeme kombinovat s jednou z Bio květinových vod. Voňavé maceráty lze použít také jako tělové či masážní oleje. Můžete je přidat do relaxační koupele či je využít k aromaterapii.

TIP: Smíchejte olej se solí a užijte si uvolňující a relaxační lázeň.

Bio Růžový olej PURITY VISION

Růže je nazývána královnou květin nejen pro svůj něžný půvab a nebesky krásnou vůni, ale také pro svoje kosmetické účinky. Připisují se jí regenerující a omlazující vlastnosti. Dopřejte si tedy královskou péči přímo od královny. Bio Růžový olej je vhodný obzvlášť pro zralou a suchou pleť. Dodává ji jemnost a hydrataci. Olej vždy nanášejte na vlhkou pleťdoporučujeme kombinovat s Bio Růžovou vodou PURITY VISION® a pro extra omlazující péči také s Bio Růžovým Omlazujícím krémem.

Balení: 100ml 299 Kč

Bio Levandulový olej PURITY VISION

Levanduli se odpradávna připisovaly bezmála zázračné účinky lidoví léčitelé ji přidávali do hojivých balzámů pro zklidnění i čajových směsí pro lepší spánek. Bio Levandulový olej zaručeně uleví extrémně suché pokožce, se sklony k ekzému. V kombinaci s Bio Levandulovou vodou PURITY VISION® skvěle poslouží v péči o podrážděnou vlasovou pokožku a jako vlasový zábal. Dodává pocit příjemného ochlazení a zklidnění. Levandule je dále také vhodná pro pleť se sklony k akné.

Balení: 100 ml 249 Kč

Bio Měsíčkový olej PURITY VISION

Měsíček se tradičně používal ke zklidnění podrážděné a poškozené pokožky. Jelikož Měsíček nemá výrazné aroma, výsledný produkt voní po slunečnicovém oleji, což ocení zejména citlivé osoby a příznivci neutrálních vůní. Bio Měsíčkový olej je vhodný i pro ty nejmenší. Přidejte pár kapek do koupele vašeho miminka nebo jej použijte pro péči v oblasti plenek. V kombinaci s Bio Měsíčkovým máslem a Bio Květinovou vodou pro miminka PURITY VISION® si jej zamilujete.

Balení: 100 ml 249 Kč

Bio Vanilkový olej PURITY VISION

Sladké, pečující políbení v podobě unikátního kosmetického oleje. Vanilkový olej vás zahřeje a pokožku provoní jemnou dlouhotrvající vůní. Bio Vanilkový olej si zamilujete jako koupelový olej, který zanechá pokožku hloubkově hydratovanou jeho vůně zahřeje. V kombinaci s jednou z Bio Květinových vod skvěle poslouží jako denní i noční péče o pleť.

Balení: 100 ml 349 Kč

 

 

2020.06.18 | Nina Albertová | přečteno: 30127x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: oleje péče o pleť pleťové oleje maceráty Purity vision

 
archiv

Nejzajímavější články

 

NĚKDY JE TICHO PŘESNĚ TO, CO PRÁVĚ POTŘEBUJETE

Ticho je definováno jako absence zvuku či hluku. Během dne však většina lidí tráví svůj čas za doprovodu nejrůznějších z...
 
celý článek | Tereza Nechvílová | 2019.10.23 | přečteno: 30078x

ZOE

Občas nám někdo životem jen tak proletí. Jako hvězda. Jako zářivá kometa, na kterou nemůžeme zapomenout. Zoe nebyla j...
 
celý článek | Beáta Matyášová | 2013.04.15 | přečteno: 30246x

Kam nedávat zrcadla

Umístění zrcadel může opravdu zcela změnit vzhled vašeho bytu. Rozšiřují prostor, zároveň však zútulňují a někde jsou pr...
 
celý článek | Jana Brandtlová | 2022.07.23 | přečteno: 30186x

Podzim jako stvořený k tvoření

Není nad to, vytvořit si nějakou pěknou dekoraci vlastníma rukama. Navíc tak můžete dle libosti neustále měnit vzhled je...
 
celý článek | Jana Brandtlová | 2020.09.28 | přečteno: 30152x
 

Portál pro ženy