newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Jaký šicí stroj vybrat pro hobby švadlenky a začátečníky?

 
Jaký šicí stroj vybrat pro hobby švadlenky a začátečníky?

Poté, co celé Česko pomalu končí s šitím roušek, jste možná zjistila, že na tom šití něco je. Pokud vás chytlo, vězte, že šití není užitečné jen v nouzových chvílích. Perfektně si při něm oddychnete, a navíc vám přinese spoustu praktického.

 

 

Tu a tam je potřeba zkrátit kalhoty, sešít roztržené tričko, nebo upravit závěsy tak, aby seděly na vaše okna. Pokud tohle budete umět, vaše okolí to jistě ocení. S uměním šít si také snadno zkrášlíte svoji domácnost. Ať už jde o ubrus, polštářky na pohovku, pytlíky na pečivo či jiné doplňky, nemusíte se ohlížet na to, co vám nabídnou obchody, ale jednoduše si to dle svých vlastních představ spíchnete sama. Pokud u šití vydržíte, můžete se pustit i do oblečení.

Jaké existují šicí stroje?

K takovému šití je ale potřeba umět vybrat ten správný šicí stroj. Nekupujte hned ten první, který v obchodním centru uvidíte, ale zamyslete se, jak často se chcete šití věnovat, co vlastně chcete šít a kolik jste ochotná do něj investovat. Hned se vám bude lépe vybírat.

Šicí stroje se dělí na mechanické a elektronické. Mechanický šicí stroj je odolnější, má nižší hmotnost a lépe se na něm naučíte základy šití. Také se snadněji udržuje. Elektronické šicí stroje disponují vyšším výkonem, vytváří preciznější stehovou linku a poradí si i s hrubšími tkaninami. Pracují rychleji a dávají vám k dispozici velké množství funkcí.

 

Učte se šít postupně

Pokud se šitím začínáte nebo nemáte žádné velké zkušenosti, držte se jednoduchosti. Stačí vám šicí stroj s několika základními funkcemi a pár nejběžněji používanými stehy. Důležitá pro vás bude kvalitní (ideálně kovová) konstrukce, aby vám stroj dlouho vydržel, a co nejnižší možná hmotnost pro snadnou manipulaci.

Postupně, až budete zkušenější a budete se chtít v šití dále rozvíjet, můžete svůj stroj vyměnit za pokročilejší, který bude nabízet více druhů stehů a další funkce, jako například automatický navlékač nití, automatická knoflíková dírka, větší pracovní plocha, nebo šití bez používání pedálu.

Šicí a vyšívací stroje Brother

Velmi spolehlivý a oblíbený je šicí stroj Brother. Jedná se o prověřenou značku, se kterou nešlápnete vedle, když se šitím začínáte nebo patříte mezi hobby švadlenky. Když budete v šití zběhlejší, můžete svoji výbavu rozšířit i o vyšívací stroje. S takovým strojem snadno opatříte oblečení či dekorace různými výšivkami, monogramy a dalšími detaily, které je oživí.

 

 

2020.04.27 | Lea Kubová | přečteno: 30153x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: šití domácí šití šicí stroje Brother

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Jak začít sportovat a přitom se nezničit II – místo a doba pro běh

Už jsme odhodlaní, oblečení a obutí – stačí jen vyběhnout. Pokud jste žena / muž činu, tak se pravděpodobně neb...
 
celý článek | Eliška Anna Kubičková | 2014.03.14 | přečteno: 30319x

Radana (24): Přítel je o 25 let starší

Téměř před rokem jsem potkala muže, do kterého jsem se bláznivě zamilovala a začali jsme spolu randit. Rozumíme si, máme...
 
celý článek | Jana Brandtlová | 2021.02.08 | přečteno: 30326x

Úvod do čtenářského deníku

Láska ke knížkám mi byla asi vrozena, můj tatínek miluje knížky, moje maminka miluje knížky, moji oba prarodiče byli ...
 
celý článek | Meridene | 2014.08.03 | přečteno: 30181x

Vůně dělá dům či byt domovem

Vůně je to, co dělá z našeho domova útulné místo, kde rádi trávíme svůj čas. A je to také to, co si z návštěvy u nás ...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2013.07.24 | přečteno: 30018x
 

Portál pro ženy