newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Jak se rychle dočkat nového dekoltu

 
Jak se rychle dočkat nového dekoltu

Čekáte už řadu let na životní změnu se zvětšením poprsí? Blíží se váš okamžik a vy se nemůžete dočkat, až uvidíte výsledky? Tak prr, zpomalte. Jsou totiž jednoduše věci, které jen tak nepřeskočíte. V tomhle případě je to rozhodně hojení. Poradíme vám, co dělat a co ne, abyste byly co nejrychleji s novým dekoltem v kondici. Tak si pište…

 

ANO:

· Nebojte se říct si o pomoc

„V prvním týdnu po operaci ji budete potřebovat – ohýbání, zvedání ze země, tahání nebo zvedání rukou nad hlavu byste se v této době totiž měla opravdu vyhnout,“ zdůrazňuje MUDr. Miroslav Veliký, plastický chirurg kliniky Mediestetik. Klid pro usazení implantátu a hojení vám totiž už zpět nikdo nevrátí. Naplánujte si tedy vše dostatečně dopředu, aby vám vaše práce a domácnost nepřerostly v prvních dnech po operaci přes…prsa.

· Správně si ustelte

„Spěte na zádech pod úhlem cca 25–45°,“ doporučuje Dr. Veliký. Má to své důvody – spaní na zádech předchází vzniku tlaku na poprsí a úhel přispívá k předcházení otoků a hojení zhmožděnin. A jestliže máte divoké sny, je dobré zvážit ještě podložení navíc tak, abyste opravdu na zádech celou noc zůstaly.

· Opravdu noste elastickou podprsenku

Váš lékař vám ji nedoporučuje jen tak, pro nic za nic. Tato pomůcka opravdu výrazně pomáhá eliminaci modřin, otoků a začervenání. Čas na krásné prádlo s novým dekoltem přijde brzy, nebojte. O to víc se na něj můžete během pooperační rekonvalescence těšit.

· Doporučení jsou od toho, aby se dodržovala

Každé jedno z nich! Váš chirurg chce stejně jako vy, aby byl výsledek úspěšný, a každý bod, který vám doporučí, vás oba vede k tomuto cíli. „Říká se, že pravda vás osvobodí (od elastické podprsenky) – a doktor má vždycky pravdu,“ dodává s úsměvem Dr. Veliký, který má za sebou stovky augmentací nejen v ČR, ale i v Anglii a Francii.

 

NE:

· Neuspěchejte návrat k běžným aktivitám

Ano, většina pacientek se vrátí do běžného rytmu (s obezřetností) už během prvního týdne. Vy ale nejste většina, každý jsme jiný a máme jiné tempo rekonvalescence. Dopřejte si tedy přesně tolik času, kolik potřebujete, a nic neuspěchejte.

· Nevrhněte se do sportu

Právě v tomto ohledu potřebují vaše prsa jemný přístup, zejména v prvních dvou týdnech. „Váš lékař vám poté doporučí mírné sportovní aktivity, které jsou v této fázi vhodné,“ popisuje Dr. Veliký. Věřte, že cvičení vás pak bude o to víc bavit, ještě k tomu s novým dekoltem.

· A to samé platí i pro sex

Postupně, pomalu a jemně… :-)

 

A co je nejdůležitější, buďte v komunikaci s lékařem, který vám jistě potvrdí tahle základní pravidla, a nejen to – vysvětlí vám pooperační péči kompletně od A–Z. Nebojte se ptát a nebojte se zpomalit. Odměna v podobě nových prsou vás čeká už brzy.

 

 

2019.09.30 | Lea Kubová | přečteno: 30070x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: zdraví krása poprsí operace zvětšení prsou

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Máte strach odejít ze vztahu, který už nefunguje? Zjistěte proč

Někdy není lehké rozpoznat den, kdy bychom měly ze vztahu odejít. Partnera máme rádi, cítíme všechna přání a víru, ...
 
celý článek | Jana Brandtlová | 2022.05.15 | přečteno: 30260x

Zbořte svatební stereotypy

Svatba má být nezapomenutelným dnem nejen pro všechny svatební hosty, ale hlavně pro samotné snoubence. Proto by měla...
 
celý článek | Nikol Mohoritová | 2017.06.22 | přečteno: 30127x

Naše auto

Čistá a uklizená domácnost je prý vizitkou ženy a čisté a uklizené auto je prý vizitkou muže.  Na obě fakta už b...
 
celý článek | Meridene | 2015.07.27 | přečteno: 30140x

3 tipy, jak zatočit s nudou v posteli

Sex je velmi příjemnou součástí každého vztahu. V začátcích zamilovanosti vášní vzplaneme každou chvíli a milování s nov...
 
celý článek | Lea Kubová | 2020.10.24 | přečteno: 30613x
 

Portál pro ženy