reklama 5 v magazínu pro ženy

Nepřehlédněte

Operace uší

 
celý článek | Admin | přečteno: 30176x 2021.09.20

Sbohem BB, přichází CC krém

 
celý článek | Martina Limbergová | přečteno: 30135x 2013.12.02

Umět prohrát

 
celý článek | Zuzana Ditzelová | přečteno: 30195x 2014.07.26

newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Jak mlsají Španělé

 
Jak mlsají Španělé

Španělská delikatesa má jméno Leche frita, což v překladu znamená "smažené mléko", a ve skutečnosti jde o neklamný božský pokrm. Nevěříte? Ochutnejte!

 

V oblíbenosti národních kuchyní u Čechů obvykle vítězí Italové, Francouzi, tradiční asijská jídla nebo prostě to domácí – české. V záplavě receptů často opomíjíme i jiné, velice zajímavé a lahodné kuchyně, jako například španělskou. A Španělsko, to není jen paella, ale také úžasně dokonalý desert Leche frita.

Je to docela vtipné, že název se vyslovuje „leče“, což dost patrně evokuje přičítat k názvu zeleninový pokrm, který se často servíruje v českých domácnostech v období letních dnů, kdy zahrádky oplývají plody, jako jsou rajčata, papriky a další. S tímto jídlem však nemá španělský dezertík nic společného. V překladu jde o „smažené mléko“, což není zrovna lákavé, ale skutečný výsledek vám jistě zamotá hlavu.

Leche frita chutná jako hustý vanilkový puding obalený v tenkém těstíčku, osmažený, ale ne mastný a obalený v silné vrstvě skořicového cukru. Výtečné je k tomuto desertu podávat mandlovou zmrzlinu.

Jak připravíme smažené mléko?

Budeme potřebovat jeden litr mléka, 300 g cukru, 25 g másla, 125 g kukuřičné mouky, 2 žloutky, citrónová kůra, celá skořice a vanilkový lusk.

Nejprve povaříme větší část mléka s celou skořicí a citrónovou kůrou. Po chvilce přidáme polovinu cukru a vnitřek vanilkového lusku. Jakmile se mléko vaří, rozšleháme žloutky s kukuřičnou moukou a zbytkem cukru i mléka. Tuto hmotu našleháme a ihned, jak začne mléko vařit, tak ji přimícháváme a šleháme, dokud není hmota tuhá. Na předem máslem vymazaný plech hmotu rozetřeme a v chladu necháme zhoustnout. Vychladlé těsto krájíme na kousky (čtverečky nebo trojúhelníčky), obalujeme v rozšlehaném vajíčku a smažíme na rozpáleném oleji. Poté hned obalujeme ve skořicovém cukru, necháme vychladnout a podáváme.

 

2013.06.30 | Darina Adámková | přečteno: 30089x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: Španělé Španělsko desert Leche frita vanilka smažení cukr skořice

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Stylový domov za pár korun? Použijte bytové dekorace

Při zařizování domova pečlivě vybíráme nábytek a další zařízení, aby nám vše ladilo a dobře sloužilo. Ale co dělá tu pra...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2017.09.27 | přečteno: 30208x

Bulharsko láká na lyžování pro Čechy bez negativního PCR testu

Desítky tisíc Čechů vyráží každoročně na letní dovolenou k Černému moři. Bulharsko nově láká tuzemce na zimní dovolenou,...
 
celý článek | Nina Albertová | 2021.01.25 | přečteno: 30233x

Mateřská dovolená

Mateřská dovolená, je opravdu dovolená??? ...
 
celý článek | Veronika Tvarůžková | 2014.06.30 | přečteno: 30034x

Vyhrajte napínavý thriller Zabij mě znovu

Soutěž již byla ukončena. Děkujeme za účast, gratulujeme výhercům a přejeme krásné počtení! ...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2017.03.29 | přečteno: 30118x
 

Portál pro ženy