newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Dbáte dostatečně na své zdraví? Pokud ano, rozhodně nezapomínejte na vitamíny D3+K2

 
Dbáte dostatečně na své zdraví? Pokud ano, rozhodně nezapomínejte na vitamíny D3+K2

O vitamínech toho již bylo napsáno velmi mnoho a snad není možné najít člověka, který by popřel jejich životní důležitost. Nejhlavnějšími z hlavních jsou vitamíny D3+K2. Proč?

 

Zdraví až na prvním místě

Znáte to pořekadlo, ve zdravém těle zdravý duch? Tento fakt si uvědomuje každý doktor, psycholog i trenér, uvědomujete si ho ale i vy? Sportující a zdravě se stravující čtenáři budou rozhodně souhlasit, že zdraví je základem celého života. Zdravý člověk je zkrátka výkonný a šťastný člověk.

Nyní si položte otázku, co pro své zdraví a kvalitu života děláte vy? Doufáme, že u málokoho z vás je odpovědí prosté NIC. Ať už o sebe dbáte, či naopak, rozhodně můžete klidně již dnes udělat další (nebo první) správný krok – začněte brát vitamín D3 a společně s ním i vitamín K2.

Proč zrovna tyto dva vitamíny?

V první řadě působí tyto vitamíny synergicky, takže společně násobí svou sílu. V oblasti vitamínů a minerálů existuje mnoho vzájemně se podporujících dvojic (v některých případech si umí dvojice i odporovat). Vitamíny D3 a K2 jsou rozpustné v tucích a mají podobný efekt na lidské tělo.

Vitamín D se podílí na více než 200 procesech v našich tělech. Pomáhá nám udržovat správnou rovnováhu minerálů, řídí imunitní systém, posiluje kardiovaskulární systém a je zodpovědný za vývoj svalů a kostí.

Vitamín K je zodpovědný za správné rozložení vápníku, vhodné zpracování bílkovin a bezproblémovou srážlivost krve. Stejně jako vitamín D, pomáhá našemu tělu zůstat v dobré kondici a je základem zdraví.

Oba vitamíny mají společné to, že jich většina středoevropské populace má vážný nedostatek. Z toho důvodu je nutností (pokud chcete být zdraví) tyto dva vitamíny doplňovat vhodným způsobem. Udělejte tento rok něco pro své zdraví a začněte doplňovat dostatek vitamínů.

 

2022.02.11 | Nina Albertová | přečteno: 30319x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: zdraví nemoci vitamíny K2 D3

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Pomoc při kožních problémech

Všechny kožní problémy se v zimě obvykle zhoršují - ekzémy, vyrážky a zejména lupénka. Žít s ekzémy a lupénkou je vel...
 
celý článek | Vendula Králová | přečteno: 30085x

Kdo jsem já a kdo jsi Ty?

Je to jednoduché. Stačí si najít chvilku pro sebe a zamyslet se, kolik různých rolí ve svém životě máme. A pochválit ...
 
celý článek | Beáta Matyášová | 2013.03.12 | přečteno: 30130x

Listopad na zahradě

Listopad je posledním měsícem zahradnické sezóny. Je to doba závěrečných příprav zahrady na bezpečné přezimování. Ač ...
 
celý článek | Katka Mikulášková | 2015.11.03 | přečteno: 30074x

Pronajímáte nemovitost? Tipy na dobrou nájemní smlouvu.

Některé ženy vlastnící byt, když se přistěhují k příteli nebo k manželovi, svůj původní domov pronajímají. Příjem z p...
 
celý článek | Vendula Králová | přečteno: 30014x
 

Portál pro ženy