newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

7 tipů na dárky pro miminko, se kterými určitě nešlápnete vedle

 
7 tipů na dárky pro miminko, se kterými určitě nešlápnete vedle

Jste vy nebo někdo z vašich blízkých v očekávání potomka? Nebo se už z čerstvě narozeného miminka radujete? Pak možná zrovna přemýšlíte, jaký hezký a zároveň praktický dárek tomu malému uzlíčku štěstí vybrat. Přinášíme vám 7 tipů na dárky, které jistě potěší a neskončí zapomenuté někde v šuplíku.

 

 

Narození miminka je krásnou událostí, na kterou se budoucí maminky velmi těší. Dopředu promýšlí výbavu pokojíčku, kočárek a spoustu dalších věcí. A samozřejmě také praktické věci kolem oblékání, kojení, koupání a další péče o novorozence. Je ale také mnoho drobností, na které rodiče možná zatím nepomysleli. Jsou to různé hračky a pomůcky, které zpříjemní dlouhou chvíli, zabaví miminko a zároveň mu pomohou ve vývoji. Pojďte se inspirovat našimi tipy na dárky pro miminka, které udělají radost děťátku i jeho mamince.

1. Kontrastní kartičky k pozorování

Zrak dítěte není po narození zcela vyvinutý. Postupně se zlepšuje během celého prvního roku života. V prvních týdnech po narození vidí novorozenec nejlépe velké tvary a kontrastní barvy, jako je černá a bílá. Dárek pro novorozence tedy vybírejte s ohledem na jeho schopnosti. Můžete zvolit třeba krásné kontrastní černobílé kartičky Art Cards, které budete ze začátku miminku ukazovat a později si je může prohlížet i samo.

2. Praktický klip na dudlík

Většina rodičů bere dudlík jako vítanou pomůcku, která pomůže miminku zklidnit se a usnout. Aby byl dudlík neustále po ruce a nezatoulal se někde mezi peřinkami nebo nespadnul na zem, s tím zase pomůže klip na dudlík. Na jeden konec připevníte dudlík a druhý jednoduše přicvaknete třeba na dupačky, košilku nebo bundičku. Na výběr je bezpočet typů, materiálů a barev. Jako výborná alternativa 2v1 poslouží například designový klip na dudlík z dřevěných korálků značky Mimijo. Jakmile totiž dítko začne prozkoumávat svět ručičkama a následně pusinkou, poslouží mu i jako kousátko. A pokud by snad dítě dudlík nepotřebovalo, na klip se dá připevnit třeba jeho oblíbený plyšáček k muchlání.

3. Nedocenitelné kousátko

Právě kousátka jsou také skvělým dárkem, který ocení miminko i jeho rodiče. Někdy kolem třetího až čtvrtého měsíce se dětem pomalu začínají ozývat zoubky. Jejich prořezávání nemusí být zrovna snadné a děťátko bývá z nepříjemných pocitů v pusince rozmrzelé. Od bolesti mu uleví kousátko, které žužlá a masíruje si přitom s ním dásně.

 

4. Kojící korále pro maminku i miminko

Chcete udělat radost miminku i mamince zároveň? Pak jim pořiďte stylové kojící korále. Tyto dřevěné korále jsou pěkným doplňkem, který bude mamince slušet. Zároveň jí pomůže uklidnit děťátko při kojení, nošení v šátku či nosítku a při chování v náručí. Díky těmto korálkům se šperk promění v báječného pomocníka, který je neustále po ruce. Korále jsou samozřejmě zdravotně nezávadné a mají speciální bezpečnostní zapínání.

 

5. Zábava při koupání

Některá miminka by ve vaničce klidně i spala, jiná z koupání zrovna radost nemají. Vždy jim můžete ale tento rituál zpříjemnit pomocí vhodných hraček. Co třeba černobílá knížka do vody, která se při kontaktu s vodou krásně vybarví? Na tento „zázrak“ se dítě bude určitě těšit. A jakmile trochu odroste, může si knížečku třeba vybarvovat pomocí štětce a vody. Tím zase pěkně potrénuje jemnou motoriku.

6. Šustící hračky

Kolem třetího měsíce se dětem začíná zlepšovat zrak, ale také intenzivněji zapojují do zkoumání okolního světa další smysly jako hmat a sluch. To je ideální doba na to pořídit jim hračky vydávající zvuky. Ze začátku je ale lepší zapojovat je postupně. Pokud hračka vydává příliš zvuků najednou, je pestrobarevná a třeba se i hýbe, dítě není schopné všechny vjemy zpracovat. Lepší je zvolit pro začátek třeba hračku, která na dotek jen šustí. I s takovou zdánlivě jednoduchou hračkou si dítě vyhraje, pomůže mu zlepšit motoriku a pochopit zákonitosti akce a reakce.

7. Látkové knížky

Báječnou hračkou, která také zapojí více smyslů, je látková knížka. Miminku ji můžete darovat už od narození a využije ji opravdu dlouho. Nejdříve bude sledovat kontrastní barvy a tvary obrázků, které mu budete ukazovat, později si v knížce bude samo otáčet stránky a zkoumat jejich ilustrace. Některé knížky navíc také obsahují stránky s různými typy materiálů, se šustivými stránkami, umělohmotnými zrcátky, rolničkami a podobně.

 

Při výběru dárku pro miminko záleží na vzhledu, to je jasné. Ale tím nejdůležitějším parametrem by určitě měla být bezpečnost a zdravotní nezávadnost. Bezpečné, krásné a inspirativní hračky pro novorozence a miminka koupíte třeba v e-shopu Pixypie.cz, stačí si vybrat.

 

2021.04.22 | Martina Limbergová | přečteno: 30294x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: dítě miminko novorozenec dárky hračky

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Pořiďte si trendy a kvalitní koženou obuv nejen na letošní zimu

Podzim je v plném proudu a brzy jej vystřídá zima. Definitivně tak odzvonilo lehkým a vzdušným botám. Je nejvyšš...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2015.10.21 | přečteno: 30084x

Tajemný a slastný dotek tantry

Prožít vzrušující zážitek, uvolnit se, poznat své tělo a nechat ho projevit pocity – o tom všem je tantrická ma...
 
celý článek | Lea Kubová | 2014.09.05 | přečteno: 30205x

Běda, kabelko má!

Na kterém rameni nosíte kabelku? Vrtíte hlavou nad tak prostou otázkou? Samozřejmě, že pravačky na pravém a levačky n...
 
celý článek | Mgr. Daniela Krejčí | 2015.05.09 | přečteno: 30223x

Zdravé tuky by neměly chybět ve vašem jídelníčku. Nabízí řadu přínosů, včetně snazšího hubnutí

Většina lidí se chce během diety vyhýbat tukům, což je však paradoxně velká chyba. Právě tyto prvky totiž umožňují ...
 
celý článek | Jana Brandtlová | 2022.09.11 | přečteno: 30150x
 

Portál pro ženy